fredag, januari 25, 2008

Den åttonde sanningen

Den åttonde sanningen, som inte kom med, är att jag återupptog snusningen efter tre års uppehåll precis samtidigt som Moderaterna höjde snusskatten. Vilken timing! Sedan dess har dom chockhöjt skatten en gång till. Totalt med 173%!!! Nu börjar jag bli förbannad och snusar på ren trots.

Varför tror ni att skatten på cigaretter bara höjs med 24% och skatten på snus höjs med 173% trots att det går stick i stäv med folkhälsan? Jo, för att inga Moderater snusar och ifall priset på cigaretter höjdes lika mycket skulle dom få alldeles för mycket skäll av ginkindade grannar på golfklubben.

Hur ser smuggelmarknaden ut för snus? Säkert dålig eftersom det är ett svenskt fenomen, men jag skulle inte ha problem att köpa olagligt snus eftersom det på något sätt hade varit som att tjuva tillbaka ifrån tjuvarna. Jag kommer ihåg sist dom försökte höja skatten på tobak. Det enda som hände var att Jugge-maffian fick fotfäste i Sverige på smugglingen.

Jag håller dock fanan högt. Vill dom att jag ska sluta så ska jag fortsätta kosta vad det kosta vill. Undra varför jag har känslan av att Mona Sahlin skiter i priset på snus? Vi är dock några hundratusen som bryr oss så när opinionssiffrorna dalar.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar