torsdag, april 02, 2009

Ungdomsbrottsligheten


Nämen...pappas solros! Plockad efter fyra dagar.

Jag tror att jag vet vem som ligger bakom detta. Ungdomsbrottsligheten sveper över gården ikväll. För några timmar sedan stängde en treåring ute sin mamma på balkongen. En mamma som hade maten på spisen! Gissa om det kom utryckningsfordon när kidsen på gården hörde henne och ringde 112.

4 kommentarer:

  1. Tjenare vad läskigt jag tycker att sånt där är. När katastrofen plötsligt anas i vardagen, bland allt vanligt, vänligt och lite nött.
    En mamma på en balkong.
    Mat på spisen.
    En treåring på andra sidan.
    Fy fan. Nu blir det kaffe.

    SvaraRadera
  2. Det är så lätt hänt. Jag kan tänka mig paniken när man gradvis börjar se vad som kan hända med en panna fett på spisen. Det enda en treåring ensam i lägenheten inte kan åstadkomma är tvåhandsgreppet för att öppna balkongen. Själv hade jag klirrat rutan men om man skött sin vinterstädningen och inte har ett tillhygge på balkongen så är frågan om man klarar att ta sig igenom ett treglasfönster utan att skära sig allvarligt. Dessutom kan man ju ha treåringen just bakom fönstret så att det heller inte är möjligt.

    SvaraRadera
  3. Jag hade väl också klirrat rutan. Men precis som du säger; vad gör man med den skräckslagna treåringen som plötsligt måste fungera rationellt och logiskt för första gången i livet samtidigt som pappa går bärsärk.

    SvaraRadera
  4. Det enda man kan göra är att ställa sig på balkongen och tokskrika på hjälp. Det är enda alternativet.

    Balkongdörrar. En dödsfälla. Lätt att stänga, men svår att öppna.

    SvaraRadera