tisdag, juni 05, 2012

Some one to pull the trigger (600,000 kr senare)

....sedan har vi budgivare 4, 5, 6 och 7 som också gav sig in i racet. Men nu säger mäklaren att alla verkar mätta och att det är läge för avslut.....och vi har 10,000 kronor kvar innan vi når den gränsen vi satte upp innan budgivningen. Jag cirklar runt bytet. Kan gå in för "the final blow" som Kramer skulle ha sagt.

Men jag är distraherad. Mäklaren på ett annat hus ringde. Priset hade sänkts. Vi kan få det billigt om vi är snabba. Intressenterna var få, kanske bara vi. Huset som är det diametrala motsatsen. Huset länge konstnärsägt och inte ägt av två revisorer. Huset med den knasiga planlösningen var allt som inte var synligt behövde bytas, kanske hela huset. Den med trädgårdsdjungeln, men med charmen. Kontra huset var allt hade gjorts rätt. Revisorshuset. Fuktbindande växter kontra makadam längs med grunden. Djungel kontra lättskött gräsmatta.

Vi hade transatlantiskt besök i lördags. Hans mäklare hade sagt att det fulaste huset i ett bra område var det perfekta köpet. Det talar för konstnärshuset. Ja, kanadensaren valde den kallaste dagen på 84 år för sitt besök i Sthlm.

....men egentligen. Varför flytta ifrån Rissne? En bilbrand i gryningen kan vara minst så mysigt som en öppen spis. Kanske mysigare. Så länge det inte är ens egen bil.

Inga kommentarer: