fredag, juli 30, 2010

Syndromet


Kappahl-syndromet är en lömsk sjukdom som är svår att inse utan hjälp utifrån. Man går in på Kappahl för att snabbt köpa ett ombyte barnkläder (barn behöver ofta ombyte i min vård och än mer i regnkaos) och när man kommer ut har man köpt en jacka till sig själv. När man kommer hem märker man att jackan inte alls duger, man vet ju att den inte kommer duga redan på affären - ifall man ännu inte hunnit drabbas av syndromet. Man har helt enkelt drabbats av sinnesförvirringen även känd under förkortningen KS. Om man stannar i butiken nog länge ändras referensramarna och ett plagg kan i relation till omgivningarna framstå som otroligt önskvärd. Först utanför butiken efter avslutat köp kommer sjukdomsinsikten.

KS är relaterat till FS, flygplatssyndromet, när man kan tycka att 40 kronor är ett kap för en ostfralla. När man kommit ut ur bubblan som flygplatsen utgör inser man hur sjuk man varit. En avlägsen släkting är även Stockholmssyndromet.

Dagen avslutades förresten med att jag tog en gammal jacka till skräddaren för ett dragkedjebyte. Dragkedja fick jag förresten skriva själv på lappen för stavningen räckte inte till hela ordet.

Inga kommentarer: