fredag, september 23, 2011

Ett dussin gratis champagneglas

Det ingår i det här jobbet, bloggarjobbet alltså, att stundom bli utmanad eller få sig kastad en budkavle att ta vidare. Det är Ännelaij som tilldelat Memoarerna pris och en efterföljande intervju.

1. Varför började du blogga?
Allt började med att jag ville lära mig HTML och satte ihop den eminenta sajten www.smuckers.se vilken tyvärr tagit med alla minnen till de sälla jaktmarkerna eftersom jag var tvungen att röja alla bevis slutade betala serverhyran. I den hade jag en dagbok mest skriven för att lära mig göra textsidor. Länge vidhöll jag vid denna lösning trots att bloggformatets storhetstid i Sverige var just då. Jag var helt enkelt tvungen att låta blogghysterin blåsa över för att kunna göra min entré, ingen skulle ju få tro att jag var ett popsnöre som gick med i någon hysteri. Ja, om något år när Twitter har ersatts av något annat kan jag tänka mig att gå in i den världen också.

Men tanken var också att rationalisera kompis-umgänget. Istället för att sitta och berätta vad jag gjort sedan sist jag träffade en kompis hänvisade jag till bloggen för att vi istället för att prata historia kunde koncentrera oss på stordåd i nuet. Såklart, läste ingen av kompisarna bloggen, eller hörde av sig igen för den delen heller, så rationaliserat blev det.

Men trots den lilla marknadsföringen, bestående av ett tiotal snabbt bortglömda mail till kompisar så har bloggen besökts nästan 43000 gånger nu. Säkert av bara 5-6 personer som gjort det 10,000 gånger var, men ändå.

2.Vilka bloggar följer du?

Bloggarna i listen till höger. Jag ska förresten uppdatera listen med Peter Englund för den läser jag också.

3. Vilka favoritfärger har du?

Jag diskriminerar ingen färg på grund av utseende, bakgrund, religion eller ras. Alla färger är välkomna i min palett och är lika älskade. Utom grönt.

4. Vilka favoritfilmer har du?

Hmm....hmm. Jag brukade säga Cinema Paradiso, men är rädd för att jag skulle tycka den var alldeles för sentimental om jag såg den nu. Det blir mest dokumentärfilmer. Masjävlar är riktigt bra. Är nyfiken på de senare årens svenska "indie-filmer".

5. Vilket land drömmer du om att besöka?

Nästan alla länder. Kanske mest av allt Ryssland och Argentina just nu. Allt annat ser man ju på TV och läser om, men vad vet jag om Volgograd? I Argentina skulle jag se Boca Juniors, laget som tagit Sveriges färger och visat hur dom ska förvaltas, sjunga Taube i Somboberon en by förutan gata (den ligger inte långt från Rio de la Plata) och kanske besöka Oberà staden grundlagd av svenskar som ett oväntat resultat av den okända och katastrofala utvandringen till Brasilien efter 1909. Jag får ju inte heller glömma Iguazu Falls. Jag tror att jag tar Iguazu Falls istället för himlen om jag dör. Eller åka till Iguazo falls och dö utan att märka det eftersom det är dit jag kommer då.

Så, nu ska ännu ett nummer av Filter avverkas. Jag prisar i min tur alla bloggar till höger och skickar vidare segerintervjun.

Inga kommentarer: