torsdag, juli 19, 2007

Bekymmer i bastun

Vårt hotell har en avslappnad attityd till sina grejer. Man behöver inte boka något utan man använder det om det är ledigt. Funkar bra när det gäller internetdatorer frånsett att samma unge ockuperar den hela dagen. När det kommer till bastun, som dessutom är unisex, blir det knepigare. Dom verkar inte ha full koll på om någon använder den och dom har flera nycklar som dom lånar ut.

Vad säger etiketten om hotell-saunas? Ska man ha på sig badbyxor vid alla tidpunkter? Eller räknas bastun som frizon? Om man inte har det vad händer om en möhippa skulle välla in i bastun när man sitter där helt själv och naken? Skulle man verka konstig om det inte kommer en möhippa och man sitter i bastun ensam med badbrallor på sig?

Bara handduk? Men hur fixar man då duschandet? Det här skulle jag verkligen kunna tänka mig att fråga Magdalena Ribbing. Badbyxor eller badlakan?

5 kommentarer:

Thomp@ sa...

ALDRIG badkläder i en bastu.

Om nu möhippan kommer och du sitter där naken - varför inte bjuda på det?
I duschen - so what om de ser dig naken - har de aldrig sett en naken karl innan så är det väl på tiden.

Prydhet är överskattat.

Smuckers sa...

Jag är med dig på att badkläder i bastun känns som att dricka öl utan att ta bort kapsylen.....men fan...jag vågar inte.

Thomp@ sa...

Vad/vem är du rädd för? Vill du vakna upp som 60-åring och tänka om jag bara inte varit så hämmad och vågat vara mig själv lite mer... Badat naken, hoppat fallskärm och tagit dykcert...

Det är bara man själv som förlorar på att hålla sig själv tillbaka med massa komplex, tänk om osv.. Go for it! Är den unisex så är den. Föregår du med gott exempel så gör kanske möhipporna det med...

Smuckers sa...

Att sitta naken med en möhippa i bastun har ju faktiskt alltid varit lite av en dröm. Men tänk om det är styrelsen för PRO:s kvinnogrupp? Då är det inte lika roligt.

Förövrigt hatar jag offentliga bastu(ar) i södra Sverige. Nästan aldrig att det finns en hink med vatten så att man kan ösa på. Sitta där i ett rum som är något varmare än ett vanligt rum känns helt meningslöst.

Thomp@ sa...

Ärligt talat hade jag bjudit på det även om det var PROs kvinnogrupp. Tycker de att jag är värd att titta på så skyll er själva. Jag behöver ju inte glo på dem. Och i ärlighetens namn har jag lättare för ett gäng nakna tanter än ett gäng tonårskillar med både BjörnBorg-kallingar och knälånga shorts i bastun (som man vet att de sedan ska skölja ur i bassängen - mysigt)