måndag, oktober 29, 2007

Kanske inte ett problem för andra

När man är föräldraledig så är det oundvikligt att man är ute på promenader. Det kan inte hjälpas. Det är vad man ska göra som föräldraledig så det bildas karavaner av barnvagnar längs gångstigarna. Det värsta är när man går ikapp en annan barnvagn och blir igenkänd. Då är man fast. Man kan ju i det läget inte öka farten och gå några meter framför, så man får gå där och dryfta väldens mest ointressanta saker.

Därför ska man aldrig, aldrig gå ikapp en barnvagn innan man är 100% säker att man inte känner föräldern. Jag vill passa på att varna för möjligheten att den andra barnvagnsknuffaren känner din sambo, dom drar sig nämligen inte för att säga "är det du som är Frans pappa", då är du lika körd. Yttersta varsamhet förordas alltså. Bäst att inte gå ikapp alls, vilket är oerhört svårt eftersom dom drar fötterna efter sig som om dom hade all tid i världen. Hela dagsplaneringar kan gå upp i intet på att hålla sig på behörigt avstånd.

Så håll avstånd även om det är omöjligt att gå så sakta. Stanna ofta och tänk happy thoughts. Tänk trygghet. Tänk på Bamse, Skalmans mat- och sovklocka och farmors köttbullar.

Inga kommentarer: