lördag, januari 21, 2012

Discobrallor

Niall Quinn, endast känd för den skara intresserad av engelsk fotboll med ett stort mått av nostalgi.  Lång forward som började i Arsenal, blev stor i Manchester City och legend i Sunderland. 1992 var Niall med Manchester City på träningsläger i Italien. Samtidigt tog Nialls gamla grundskolekompis Michael Carruth boxningsguld i Barcelona. Irländare som Niall trots allt är firar inga guld nykert.

Av någon outgrundlig anledning hade en boxningsring satts upp på stadens torg och några av coacherna och spelarna bestämde sig för att ordna deras egen olympiska boxningsturnering. Medans de andra slött lappar till varandra i solen hamnar Quinn i ett gräl med den lika fulla Steve McMahon på toaletten. Steve McMahon förresten känd för en ännu minde skara intresserad av engelsk fotboll och med ett ännu större mått av nostalgi. Coachen uppmuntrar de två att avgöra grälet med en boxningsmatch. Efter en vildsint serie jabbar ifrån McMahon knäcker Niall hans nästa med sitt första slag.

Quinn drar sedan vidare ut på stan för att rulla hatt i klädd sina avklippta jeans och blodstänkta skjorta. För att komma förbi vakterna på danshaket tar han sedan av sig skjortan och intar dansgolvet för en frenetisk dans. Helt ovetande att han är betraktad av ett gäng Man City fans föds inom kort en av de mest legendariska fotbollsramsorna världen har att erbjuda. Niall Quinn's disco pants.
Niall Quinn's disco pants are the best,
They go up from his arse to his chest,
They are better than Adam and the Ants,
Niall Quinn's disco pants!

Här i soggig 90-tals discoversion:Men historien slutar inte där. Några år senare var Niall otroligt nog ordförande för Sunderland. På flygplatsen på väg hem ifrån en bortamatch fick några supportrar syn på Mr. Quinn och sjung om hans discobrallor så till den grad att Easyjet-flighten dom skulle ta fick inställas. Niall slevade då ut £8000 på taxibilar för att köra genom landet hem till Sunderland. Nästa match var texten ändrad:

Niall Quinn’s taxi cabs are the best,
So shove it up your arse Easyjet,
Fat Fred wouldn’t do it for the Mags,
Niall Quinn’s taxi cabs!”


Med den biten kuriosa önskar jag en trevlig lördag.

Inga kommentarer: