torsdag, januari 05, 2012

Huller om buller

Hur ordnar man kanalerna bäst? Koncernvis eller ämnesvis? Låt mig exemplifiera. Ska det TV4, TV4 Fakta, TV4 film komma efter varandra. Eller ska TV4 Fakta, Kunskapskanalen, Viasat History ligga nära varandra?

5 kommentarer:

Söderberg sa...

koncernvis

Smuckers sa...

Menar du allvar?

Söderberg sa...

Självklart.
Så fort du ska sortera efter kategori så kommer du inse att det finns för många kanaler som inte passar exakt i någon kategori. Då kommer du att komma på ett eget system där de hamnar mellan vissa andra kategorier som vid det tillfället verkar smart. Typ: "4+ har ju en del matprogram, mat kommer ju från naturen, men de har också mythbusters och det påminner ju liiiite om sport. Den får hamna mellan naturkanalerna och sportkanalerna". Sen när du ska kolla kommer du ha glömt systemet. Det kommer att bli en riktig härva...

Söderberg sa...

Typ

Smuckers sa...

Det känns som om jag skulle behöva spola tillbaka bandet och leva om livet med denna information. Litegrann som "före" och "efter" kommer det här bli.

Nåja, jag skulle ju inte behöva spola tillbaka hela vägen. Dom första 25 åren fanns knappt mer kanaler än som kunde räknas på fingrarna.