onsdag, november 14, 2007

Straight Out of Compton

Oj, oj vad längesedan jag hann blogga. Jag har haft fullt upp med några egna funderingar. Till exempel slutet på Fargo. Peter Stormares karaktär sitter bak i polisbilen efter att just ha gjort flisor av sina medmänniskor. Utanför är det snöoväder och polisbilar syns på håll när den präktige poliskvinnan undrar hur han kunde göra något sådant på en sådan fin dag. Men det är ju klart och tydligt inte en fin dag, så vem är det som är tokig egentligen? De förnuftiga levnadsglada eller dom som hackar upp folk i flismaskiner?

När man inte funderar över det så kan man fundera över hur mycket hus de bygger just nu. Varenda plätt förvandlas till bostäder för några hundra personer. Det blir helt plötsligt mycket mer människor på ett och samma ställe. Hur ser infrastrukturen ut egentligen? Räcker avloppen till för extra personalen? Borde inte ledningarna fyllas upp snart? Och vice versa för inkommande vatten.

Och sedan de eviga frågorna; varför görs inte alla vägar raka så att polisen ser tjuvarna på avstånd, hur odlar man morötter, varifrån kommer det svarta under ögonen?

Inga kommentarer: