onsdag, januari 24, 2007

Obsolete

Det här är inte apparaturen för att tillverka tungt vatten i Telemark 1944. Inte heller är det reglagen ifrån den första månlandaren. Det här är något som jag köpte för pengarna ifrån mitt första sommarjobb och jag kallar den fortfarande min stereo. Innan den här hade jag ett misslyckat inköp av en värdelös apparat som knappt kunde spela en rak ton (kostade 1500 för mamma och pappa). Innan det hade jag ärvt farrans gamla stereo, men vår hund tuggade upp vitala delar så den gick sönder.

Tyvärr kan jag konstatera att jag inte använt stereon på några år och ta med den i flytten är helt omotiverat. Jag hatar mig själv över sveket, men här skiljs våra vägar kära vän. Du stannar i en återvinningslåda i källaren och jag drar ifrån kommunen mot sus och dus. Med största sannolikhet kommer du göra sällskap med ett tjugotal Seinfeld VHS:er. Ta väl hand om varandra och lycka till!

Faktaruta:

* Jag har ibland sagt "Var stereon står är mitt hem". Det var längesedan.
* CD-spelaren tillkom som en julkapp 1991.
* Orsaken till den här stereons enorma popularitet ligger främst i att man kan justera inspelningsljudet och därmed tona ut låtar inspelade ifrån radion. Under de mörka åren innan mp3:or var det en livsnödvändighet.
* En högtalare sprängdes när jag skulle spela musik för en hel innergård på en valborgsmässoafton.
* CD-spelaren har en märkbar buckla ifrån flygresan ner till Halmstad. En del i varje väska var konceptet.
* Ingen ska komma och anklaga mig för att överkonsumera och vara prylgalen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ute efter en CD-spelare till min gamla stereo, som jag fortfarande frekvent använder. Dock börjar CD-spelaren bli lite sliten och har emelllanåt problem med vissa skivor. Du kan inte tänka dig att skänka CD-spelaren till en stackare som tänker flytta söderut?

Anonym sa...

Tusan också. Jag är på jakt efter en CD-spelare då den gamla har börjat att strejka. Medan vissa slösar genom att kasta bort sådana finfina atteraljer!! Du kan inte spara CD:n till en stackare som snart flyttar till Dalarna?

Anonym sa...

Jävlar vad detta var svårt. Inser nu att du kommer få en drös inlägg i din brevlåda. Grattis!

Smuckers sa...

Det är lugnt. Jag får aldrig några kommentarer så det lär inte bli en drös.

Det senaste ifrån min sambo är "vi kan ju inte bara slänga den vi sparar den i förrådet ett tag". Men där lär den ligga lika oanvänd så om ni har vägarna förbi Sundbyberg så är chansen stor att ni kan ta den om ni lovar att ge den ett fint hem. Jag gillar inte att slänga saker som funkar.

Mr Hyde sa...

HELGERÅN!! Stoppa sabbet!

Att slänga en gammal klenod borde vara direkt straffbart. Har den dessutom ett sådant affektionsvärde är det dessutom klassat som grovt brott.

När jag i somras köpte nytt på HIFI-fronten efter 15 års troget äktenskap med min gamle Technics-stereo ville min sambo att jag skulle slänga min trogne vän. Det vägrade jag givetvis och istället har den fått en framskjuten plats i sovrummet där den aldrig används men den syns väl till allas oförminskade glädje. När jag vid några tillfällen har haft fest och min nya DVD-spelare vägrar spela låtar som jag vill. Plockar jag helt sonika fram 91-års Technics och kvällen är räddad.

Gör inget dumt som du kommer ångra, Higgins!

Smuckers sa...

Du är så konservativ Hyde. Man måste släppa taget och gå vidare. Befria sig ifrån bojorna. Sedan datorhögtalare uppfanns finns det ingen anledning att hålla på det gamla. Nykomlingar måste få växa sig starka i solskenet.

cinnamon sa...

kommer du ihåg vilka ljud som gick i högtalaren när den sprack? jag tror att jag gör det.

Smuckers sa...

Jag har ett svagt minne....men det kan ju inte stämma?? Jag måste ha hört fel. Hörde ofta de ljuden i fantasin under den tiden.