lördag, april 05, 2008

Tippernippan

Jag får nippertippan av att flyga ensam med en 1,5 åring. Nippertippan, säger jag!! And not in a good way! Det är alldeles för mycket att tänka på och saker som kan gå fel för min begränsade förmåga.

I lägenheten svettas jag en liter, i incheckningen svettas jag en liter, vid inpackningen av barnvagn svettas jag en liter, vid säkerhetskontrollen svettan jag en liter, på ombordstigningen svettas jag två liter, sedan är jag lugn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tur att Frans har en snäll mamma som: tar hand om sonen hemma i lägenheten, vid incheckningen, sköter inpackningen av barnvagn, följer genom säkerhetskontrollen ända tills ombordstigningen då hon gråter några tårar och åker hem och städar,tvättar och tapetserar om i hallen.

Smuckers sa...

Verkligen. Annars hade det varit nippertippan direkt.

Erik Ahrnbom sa...

Hehe. Familjekonflikt på anslagstavla.

Minns när jag flög med Elsa till malmö när hon var lika gammal. Jag hade laddat med juice, kex, roligt pyssel osv.osv.
Elsa vrålade och brottades oavbrutet. När vi landade var vi båda svettiga spillror. Då vänder sig en kvinna i 35-årsåldern mot mig, en riktig TV4-mamma, och säger som så att "nästa gång du flyger kan du ta med dig lite juice och kex så slipper flickan ha så ont. Ett tips."

Smuckers sa...

Som tur är brukar Frans somna ganska omgående, annars hade jag varit uttorkad innan vi kom fram. I julas när vi fick stå på marken 1,5 timmar innan resan började var dock en riktig pärs.

Finns det gott om plats på flyget så är det lugnt, men när man är inklämd som en sardin är det nästan omöjligt att få fram maten, drickan, leksakerna ifrån väskan som praktiskt nog måste förvaras under sin egen stol när man dessutom har ett barn fastspänt i sin egen säkerhetsbälte. När planet sedan landat får man gå igenom hela planet och kolla under stolarna efter tappade leksaker som rullat iväg.