söndag, augusti 30, 2009

Burma close shave

Ok! Aung San Suu Kyi. Vad gör vi åt det? Så här kan vi ju inte ha det längre. Dömd till husarrest igen bara för att hon skulle vinna valet i annat fall.

Jag lämnar fältet öppet för bra förslag och är med på allt.

16 kommentarer:

Söderberg sa...

Nej, det står helt still här just nu. Återkommer om jag kommer på något.

Smuckers sa...

Vi kanske kan samlas på en fotbollsplan och släppa ballonger. Se till att media kommer för att sätta press på juntan i Burma. Eller Myanmar, eller vad vi ska kalla det.

Söderberg sa...

Bra idé.
Kom just på att man skulle kunna göra nåt i det tysta, liksom smyga igång nåt. Typ hoppa över frukosten i några dagar och se vad som händer. Kanske berätta det för nån och hoppas att det sprider sig. Vad tror du?

Smuckers sa...

….men om vi blir hungriga då?

Nä, men du har nog kommit något på spåren här. Man gör något samma tid varje vecka. När folk frågar vad man gör så säger man att man gör det för Aung San Suu Kyi och att dom ska vara med själva nästa vecka. Sedan kanske det blir många, som kan påverka regeringen att påverka dom som kan påverka juntan. Vem vet? Alla regimer brukar ju braka när pengarna tar slut om man skulle få dom som ger pengar till regimen att sluta så kanske det brakar till slut. Säkert är det Kina som håller dom om ryggen. Om inte det funkar får vi åka till Kambodja och köpa en helikopter och AK47:or och skjuta ut henne.

Om vi kollar vad som inte funkat så här långt:

- Munkuppror.
- Alla tar på sig röda tröjor under en dag i livet som Aftonbladet delar ut på stan.
- Amnesty-kampanjer.
- Bono och Michael Stipe.

Något annat än det bör vi alltså hitta på. Låt mig fundera över en sömnlös natt.

Söderberg sa...

Jag är med på Kambodjatrippen om det blir av. Det känns dock svårt att få med kina på hela grejen, så det kan man nog lägga ner direkt.

I övrigt. Det känns överhuvudtaget svårt med såna här gräsrotsaktioner när man sitter i ett annat land, att få nån effekt liksom.

Ett annat alternativ kan ju vara att starta nån enorm spamkampanj och knäcka den burmesiska regeringens servrar. Det borde ju ställa till det lite iallafall.

Smuckers sa...

Det är helt korrekt. Regeringen i Burma skiter väl totalt i vad några tusen människor på andra sidan jorden har för sig. Inte ens om flera miljoner skulle demonstrera hade dom brytt sig om det.

Men ge inte upp! Kolla bara när vi började snacka om att hitta på något så började dom skaka http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article5739933.ab

Synd att hon har ett så krångligt namn. Ett sådant namn är omöjligt att sätta sig i västvärlden.

Söderberg sa...

Du har helt rätt. Namnet är för krångligt. Det måste vara nummer ett, att få henne att byta.

Sen så fick jag en idé. Eftersom vår diskussiont, av AB-artikeln att döma, uppenbarligen verkar ha tagit skruv så kanske vi helt enkelt borde fortsätta den här i kommentarsfältet ända tills hon är frisläppt. Det är ju det enda som vi i nuläget vet har effekt överhuvudtaget.

Later/O

Smuckers sa...

Jag tänkte öka trycket litegrann så att det går lite snabbare. Varje vecka ska jag göra något för henne. Det är hopplöst naivt och bortkastat, men vaffan, då har man gjort något iaf.

Vad jag ska göra varje vecka har jag inte riktigt bestämt men något litet borde man ju komma på, sedan skriver jag här så att regimen kan darra.

Söderberg sa...

Ok, då kör vi på det. Jag är på. Jag kommer också att kommentera här varje gång jag har gjort något, så får vi se hur långt det räcker. Återkommer med förslag på vad man kan tänkas göra. Gör gärna detsamma.

Smuckers sa...

Alltid kommer man på något (tror jag). Att fundera över vad man ska göra varje vecka är ju också att göra något. Jag har hört om något som heter Sverige-Burma kommittén. Det kan vara värt att checka ut som ett första steg. Sedan skulle jag behöva lära mig lite mer och plugga litegrann. Trycka upp en tröja som man kan ha på sig de veckor när man inte kommer på något annat att göra. Uppdatera facebook-statusen till: ”Nu gör jag en sak för Aung San Suu Kyi”. Starta en bloggen ”En sak för Aung San Suu Kyi” var man kan rapportera vad man gjort den veckan.

Söderberg sa...

Du har helt rätt förstås. Bara att vi reflekterar över detta är ju faktiskt att göra något. Det är kanske inte mycket, men många bäckar små. Jag tror dessutom, som du var inne på tidigare, att om man är noga med att berätta för folk att man gör det (eller iallafall funderar på det (att berätta för folk alltså)) så borde det kunna att sätta saker och ting i rörelse. Bra idé med tröjorna också. Och Facebook. det är ju verkligen bra. Att jag inte har tänkt på det. Där kan man ju verkligen skapa opinion. Funderar vidare.

Smuckers sa...

Det här har redan blivit mitt dåliga samvete. Två veckor i rad har jag missat att göra en sak för ASSK, men nu finns det inga ursäkter. På onsdag mellan 12 och 13 gör jag en sak, sedan en till samma tid nästa vecka och eb till veckan efter det. Om jg redan skriver ett inlägg till bloggen och ställer in på publicering 13 på onsdag så har jag pressen på mig.

Söderberg sa...

Jag har inte heller riktigt kommit igång måste jag erkänna. Pinsamt. Men nu kör vi. Om du kör onsdagar så kanske jag ska köra på lördagar typ så att vi får lite spridning på det hela. Är dock inte helt säker på att jag hinner den här lördagen, har lite annat att fixa, 40- och 30-årsfest bland annat. Sen måste vi städa också. Vi hinner inte det i veckorna nu när frun är borta och reser så mycket. Men nästa helg, då kommer jag antagligen att ha lite mer tid. Jag testar då istället tror jag. Jag väntar med spänning på din uppstart imorgon. Kör hårt och lycka till!

Anonym sa...

Tack for intiresnuyu iformatsiyu

Anonym sa...

Hur kan jag be er för mer information? Stor post behöver veta mer ...

Anonym sa...

Simply killing some in between class time on Digg and I discovered your article . Not normally what I favor to read about, but it was completely value my time. Thanks.