torsdag, oktober 08, 2009

Ground Control to Major Tom

När två vackra saker delar samma utrymme så kan det i bästa fall uppstå synergier som gör helheten till mycket bättre än de redan bra delarna. Tyvärr vet ofta de vackra sakerna sitt värde och blir divor som omger sig av ja-sägare. Dom är vana att spela första fiolen och tänker inte samsas med en annan stjärna om utrymmet. Deras rutiner och preferenser har företräde framför andra. Nu säger vi att utrymmet är min dator. Vi säger också att de vackra sakerna är Spotify och Football Manager 2008. Vi säger så eftersom det är så. Dom kan inte jobba tillsammans och därigenom fullända mitt liv genom att samtidigt kunna lyssna på oändligt mycket musik och träda in i rollen som fiktiv manager för Sheffield United. Dom hamnar i konflikter som alltid slutar med att Football Manager kraschar och stormar ut ur rummet.

Om jag inte kan få dom att jobba tillsammans så kan jag bli tvungen att välja en. Då är det inget snack vilken det blir.

Jag och Manager-spel har gått igenom mycket tillsammans. Alltifrån primitiva spel på brorsans Amiga 500, arton timmars sittningar med kompisar var man knappt vågat gå på toaletten ifall man skulle missa sin tur, älgar som förundrat betraktat spektaklet genom fönstret, inköp av nya datorer med stabilare processor, bara känna igen hela TV-säsonger på ljudet eftersom ögonen tittar på annat, inte kunna sova när man istället funderar på en ny briljant formation, lusten att skada sig själv när spelet hänger sig efter en och en halv säsong utan autosave, spara spelet på perrongen för att man inte hann på tåget, vanka rastlöst när du testat allt utan att det funkar, missa uppflyttning i sista matchen efter ett helgmaraton, i sömnen drömma att dörrklockan är Milan som ringer och vill värva din enda stjärna, klicka på fel knapp och sparka sin assistent, ladda uppfiler på 170 mb till supporten på ett 56k modem, på fyllan sälja lovande spelare bara för en dålig match, heltidsjobb och framför allt nedlåtande oförstående som hävdar att det finns en värld utanför Manager.

Om Spotify tror att en vass spellista har något på de 20 dygn, 18 timmar och 39 minuter jag lagt på att lyfta Sheffield United till fyra champions league titlar, åtta raka ligatitlar och sexton cup-segrar så tror den fel. Å allt började en regnig sommardag för sexton månader sedan. Eller rättare sagt sexton månader i vår tid räknat. I manager-tid har försäsongsträningen inför säsongen 2023-2024 börjat.

Inga kommentarer: