söndag, september 14, 2008

Marie malade

Jag gick på Coop Forum och oroade mig över hur många små burkar det fanns som jag aldrig smakat. Så många små burkar, så lite tid. Vem hinner äta alla sorters marmelad och honung som finns i affären? Det finns till och med whiskey-marmelad. Tre sorter!


Jag tackar min lyckliga stjärna att jag lever i en tid när man kan få marmelad smaksatt av 12-årig singlemalt. På något sätt får jag lär mig leva med pressen av alla oprövade småburkar.

2 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

Det där nya som skulle vara så bra.
Jag blir alltid besviken.
Och så återgår man till apelsin.

Smuckers sa...

Jag ska bjuda in någon på att dela en 12-årig Bowmore single malt någongång och sedan ställa fram en marmeladburk.

Jag är förresten besviken på Michael Caine idag. Han var på Robinson och skröt över sina kunskaper. Bland annat hävdade han att ordet marmelade kom ifrån att när den skottska drottningen Maria blev sjuk så sa hennes franska betjänter "Marie malade, Marie malade" och letade tag på marmelad (som alla vet botar de flesta krämporna). Därför trodde skottarna att själva apelsingelén dom serverade drottningen hette marimalade, vilket till slut blev marmelade. När jag läste om marmelad på Wikipedia visar det sig dock att detta är en skröna. Jävla Caine att föra sådana osanningar på TV.

Marie malade ska fööresten betyda Marie är sjuk på franska, men kag vet inte för jag har inte börjat min kurs ännu.