torsdag, december 04, 2008

Don't change horses.....until they stop running.

Även om jag ibland blir förfärad över countryns utveckling är det ingen större hemlighet att jag älskar country. Jag älskar all sorts musik, både country & western, som en klok dam sa en gång. Men det ska inte vara de hiskeliga avarterna som sätter prärien i brand för tillfället (pojkbandscountry, countryrock eller gud förbjude hip-hop country). Det ska vara en cowboyhatt, ett förlorat jobb, en fru som stack, en hund som sprang iväg, en bil utan bensin och en hink med hål. Då är jag game!

Intressantast vi en snabb anblick på country music är dock Johnny Cashs näsa. Den blev bara större och större för varje år. Vi checkar in med näsan 15:e november 1958. Inget anmärkningsvärt skulle jag vilja säga:Vi checkar av läget igen på vad jag bedömer vara 80-talet. Saker börjar hända:Avslutningsvis sluter vi cirkeln med den sista videon Mannen i svart gjorde:

4 kommentarer:

Huskorset sa...

Den låten. Med den mannen. Åh.
I klass med pyramiderna, i min bok.

Huskorset sa...

Hurt alltså. Om det nu var någon som inte begrep det.

Smuckers sa...

Hurt är bra. Kanske bäst, men JC har så många, så många bra sånger att det är omöjligt att säga.

Nine inch nails (eller om det var deras sångare Trent Reznor som gjorde den solo) måste ha gråtit blod när dom hörde Johnny sjunga den. Själv sumpade dom helt chansen att göra den till något älskat av massorna.

Ännelaij sa...

country?
Du GILLAR country???????????????

DU...gillar...c_o_u_n_t_r_y?

Hmm..hmmm...
Okejrå..jag ska fortsätta länka till dig..hmmm...

hmmmm...