fredag, januari 08, 2010

Ättestupan AB

Jaha, nu har pensionärerna fått det sämre igen. Nu har dom inte ens råd med kattmaten som brukade förse dom med proteiner för att hålla ihop lårbenshalsen tills nästa pensionsutbetalning. Dom får flytta tillbaka till Komodoran om dom ska klara livhanken. Men det kommer sannerligen inte bli något tabberas på Katthult år 2040 när vi ska gå i pension heller. Ja, jag skriver 2040 för det blir inget tal om pension vid sextio, det är bara jobba tills man är 73 och sedan gå hem och svälta ihjäl. Raka vägen ifrån avtackningen!

Kanske skulle jag redan nu satsa i ett företag som tillverkar engångspistoler i en vacker presentask. Låt oss kalla den Fridskaparen. Den framtida efterfråganspotentialen måste ju vara enorm på pensionsavtackningar. "Här har du en bukett och några vinflaskor som de anställda samlat ihop och på företagets vägnar vill jag överlämna en vacker Fridskapare ifrån Ättestupan AB. Vi vill att våra anställda ska bli väl omhändertagna även efter pensionen". Dom kan vara guldplatinerade till högre tjänstemän och en stålvariant till de kollektivanställda. Arbetslösa får en plastvariant ifrån IKEA som dom får sätta ihop själva.

2 kommentarer:

Ännelaij sa...

Mycket bra affärsidé!
Gratulerar till den.
Men nu hinner du ju tjäna ihop en del pengar tills det är din tur så...
Du kanske inte har användning för pickadollen.

Magica de Hex sa...

Ja vem vet, om det finns några pengar kvar till oss. Troligen inte. Min sambo tjatar jämt om det - att vi måste investera i något som vi kan sälja när vi blir pensionärer.