fredag, januari 22, 2010

Oförverkligad affärsidé 379

Vi skapar en sajt på nätet inriktad mot den växande skara mellanchefer som känner ett behov att göra ett körschema för familjens fredagskvällar, korschema.se. Där kan familjens planerare schemalägga hela familjens verksamhet under kvällen och med enkelhet uppnå planeringsperfektion. Det funkar så att ett sms skickas till berörda familjemedlem för varje ny punkt på schemat, exempelvis "Klockan är nu 17:35. Nu ska du skiva löken". På detta kan man acceptera eller skjuta upp. Om man skjuter upp flyttas körschemat framåt i tiden. Dessutom flyttas även punkterna fram för de familjemedlemmar vars körschema påverkas av förseningen. Till exempel kallas inte barnen till middagsbordet innan maten är klar. Ifall det går riktigt illa kan en reservplanering kicka in på familjeplanerarens begäran.

Men vi stoppar inte där. Om man har lagt in att yngsta dottern ska titta på Idol och får rösta en gång så aktiverar korschema.se en app som gör att man kan lägga sin röst direkt i mobilen. Om man ska vara på en viss adress vid en viss tidpunkt så finns det en GPS-app som säger när man måste gå och i vilken riktning. Ja, ni fattar det finns applikationer för det mesta. Dock inte för att skiva lök.

I got the brain, you got the looks....let's make lots of money

1 kommentar:

Erik Ahrnbom sa...

Helt lysande. Man lagar mat med familjen. Plötsligt: 18.15. Pling. "Ett glas rödvin i lågprisklassen?" - acceptera? Skjut upp?