tisdag, november 28, 2006

Phyrrusseger

Bedrövelserna fortsätter om man har oturen att vara Sheffield United-supporter. Mittbacken Claude Davis skadad i första halvlek. Han är inte bara försvarare. Han är försvaret. Utan honom blir det tungt. Tungt gick det förresten redan. Bara tre dagar sedan senaste matchen, medan motståndarna givetvis hade vilat i mer än en vecka. Sedan fortsatte målsumpandet i sedvanlig takt:

  • På en kontring och efter ett briljant inlägg nickar Nadé, som är helt fri och bara meter ifrån mål, i stolpen.
  • Sedan sätter Hulse, som är helt ensam med totalt öppet läge bara 1,5 meter ifrån mål, också bollen i stolpen.
  • Sedan bränner Nadé och Webber varsitt prima läge. Här måste man säga att Webbers miss var mest tragikomisk eftersom han inte kunde bestämma sig för en nick eller ett skott och allt slutade med att han slängde sig och tog ner bollen på bröstet. En spark eller nick hade garanterat räckt för mål.

Som jag satt där och såg tåget gå så hände det äntligen! I 84:e minuten ville bolluslingen äntligen in. Vilken befrielse. Men det krävdes att bollen skulle dansa på mållinjen efter att ha räddats i sista sekund och att webber slängde sig så till den grad att han skadades på stolpen. Misstänkt offside men någongång måste ju vi också få ha tur.

Inga kommentarer: