fredag, september 28, 2007

Bättre billiga datorer köpes

Att surfa som pappaledig är inte lätt.Om jag sitter framför datorn så vill Frans givetvis också sitta framför datorn och klicka litegrann på musen och hacka på tangentbordet. Det är otroligt vad en fingerfärdig ettåring kan åstadkomma på en minut. Helt plötsligt öppnas alla internetsidor i excel, mellanslagstangenten ligger på golvet, Windows-live inloggning krävs för alla program och skärmupplösningen är 1220 x 1024. Sextioen startade processer och 87% CPU-användning senare så lägger sig åter lugnet iom att datorn hänger sig. Men det är det värt för att se hans lyckliga ansikte när händerna daskar ner så manga tangenter som möjligt och skärmen ändrar färg.

Så Frans behöver en egen dator. Sedan när han har somnat och vi blivit klara med dagens upprensningar så är vi två personer som delar på den åtråvärda datortiden mellan 22-02 (efter vilken det är tre timmar tills det är dags att vakna men det är en annan historia), så vi behöver också varsin dator. Ytterliggare skulle vi behöva två uppsättningar av mobiltelefoner, TV-apparater, diskmaskiner, köksradior, böcker och tidningar av samma anledning. En uppsättning till Frans, en för användning.

Jag får passa på att i förhand tacka Jolle för alla sms/mms som kommer skickas ifrån min telefon och eventuellt redan har skickats. Det är häppnadsväckande att ifall man får upp knapplåset så räcker det med att trycka på samma knapp nog många gånger för att knäppa ett foto och skicka över till den som står överst i telefonboken.

Inga kommentarer: