onsdag, oktober 08, 2008

Persona au gratin

Att laga mat är lätt. Att laga god nyskapande middag kan också vara lätt. Du behöver bara följa detta lätta recept.

1. Grunda redan på dagen genom att missuppfatta "vi har ingen sås till fisken" som "vi har sås till fisken".
2. Sedan arbetar du upp en ordentlig försening och blodsockerfall hos både dig och barn innan du börjar middagen.
3. Lägg dom ensamma, bleka, tråkiga sejfiléerna i en form och ställ i ugnen. Sätt genom misstag ugnen på 70 grader.
4. Koka upp pastavatten och quinoavatten. Slå på fel platta för quinoan, man slår ju alltid på stekplattan av misstag.
5. Ta fram en dillsås på pulver för gratinering. Det ska vispas ner i smält margarin, men flytande margarin är ju samma sak så använd det.
6. Häll på sex dl kall mjölk i såsen. Mjölken kommer inte lösa sig med resten av såsen så den kommer vara i mycket varierande densitet.
7. Tag ut fisken, häll på såsen och tillbaka in i ugnen som du nu ställer om på 225 grader.
8. Slå även på Quinoan.
9. När mjölken har kokat över i ugnen så är fisken klar.
10. Pastan är nu härligt löskokt och quinoan smaskigt knaprig. Häll i separata durkslag.

Har du följt instruktionerna noggrant så ska du nu ha något som liknar detta. Det grönskimmrande betyder bara att det är gott. Bon appetite!

5 kommentarer:

Huskorset sa...

:D !!!

Ö-Helena sa...

Det bästa med misslyckade maträtter är ju att de blir lyckade blogginlägg i alla fall!

Smuckers sa...

Fast jag vet inte om jag kan kalla det misslyckat. Jag åt resultatet och tyckte att det var ganska gott (det var bara jag som vågade smaka så såvitt världen vet var det gott). Det blev dock inte vad jag hade väntat mig och tilllagningen var inte heller vad jag hade väntat mig.

Men det brukar vara totalt kaos när jag lagar mat. Ibland tar uppröjningsarbetet efter min matlagning flera timmar och det visar sig att jag fryst ner allt i odiskade lådor så allt får slängas. Kommer särskilt ihåg den gången jag skulle göra hälsosam barnmat. http://memoarerna.blogspot.com/2007/06/rets-hemmaman-2007.html

Erik Ahrnbom sa...

Hahaha! Mycket roligt!
Man kan också, om man tycker att vardagen blir för stillastående, förstöra två kastruller på samma dag.
Den ena kokar man torr tills teflonbeläggningen spricker (Erik).
Den andra gör man stuvade makaroner i, men ger fan i att röra under tiden (Sara).

Ännelaij sa...

tihi

Detta känns igen..dock inte receptet.

Jag brukar lyckas i köket..
MEN..asså..ibland är det bara jag som äter mina röror och såser..

Lite vitlök har väl inte skadat någon eller, tycker jag iaf??

Take care
/A