lördag, oktober 04, 2008

Värkstäder

Jag har varit ute och letat en verkstad för att byta kamrem på pärlan. Det är svårt med verkstäder, man vill hitta den där verkstan som man kan lita på. Någon som ser ut som Skrot-Nisse, aldrig bortprioriterar kafferasten och viktigast av allt har en oljig Hammarbyvimpel ovanför skrivbordet. Men en bra verkstad är som en bra man svår att finna.

Jag har sett min beskärda del så här långt. Verkstäder inhysta i parkeringsgarage. Verkstäder inhysta i parkeringsgarage i hyreshus. Ibland har jag letat verkstaden i 20 minuter innan jag hittade den i parkeringsgaraget. Verkstäder med kundmottagningen i en dörröppning. Ingenting förvånar längre, tills jag hittade den här verkstaden:

Om man har en adventsstake i skyltfönstret året runt känns det rätt. Här kommer det knappast faktureras extra för att ägaren ska på semster i Thailand. Det kan också vara så att ägaren dog förra julen men ingen har lämnat in bilen och kunnat slå larm, men så vill jag inte tänka, på måndag kommer jag och hälsar på.

/ Signaturen "Du och jag tills hjulen trillar av."

2 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

Varning för satan! Kolla in klistermärket på dörren! Klubben är en ny aktör på tuffa MC-fronten.

Smuckers sa...

Allt jag såg var tidningsurklipp som tapetserade skyltfönstrena och en skylt att posten skulle slängas in i springan. Urklippen handlade om kampen mot vräkning och hyllningsartiklar om en riktig "mack" som inte sålde krimskrams. Konstigt nog såg jag inga bensinpumpar....

Oj, oj. Här är ju verkstan med i Aftonbladet Kultur http://www.aftonbladet.se/kultur/article2921478.ab