onsdag, december 16, 2009

Deja vu

SAAB, förresten. Höll inte dom på att gå under sist det var lågkonjunktur också? Sa dom inte då? -Vänta litegrann, vi har nya kanonmodeller på gång, 9-3 och 9-5. Det kommer bli kanonbra när dom kommer ut.

Sedan blev det nya förlustår, sedan blev det lågkonjunktur, sedan blev det nedläggningshot och nu säger dom: -Vänta litegrann, vi har nya kanonmodeller på gång. Det kommer bli kanonbra när dom kommer ut.

Har jag i den späda åldern av 38 år redan hört allt förut?

Men man kan undra vart vårt gamla land är på väg. När man kollar på reportage ifrån Kina så är det alltid en bonde som lämnat sin familj på andra sidan landet för att slavarbeta i stan. Varför gör han det? Jo, för att hans barn ska kunna studera. Undantagslöst. Barnen i sin tur pluggar som galningar för att hänga med alla andra barn som har en pappa som slavarbetar i Shanghai för deras skull. I Korea ber familjemedlemmar utanför skolgrindarna för att deras barn ska välsignas med mycket mattekunskaper i skolan den dagen, och sedan gör dom samma sak på extra matteskolan på eftermiddagen och på kvällskursen. Dom är smarta. Dom är ambitiösa. Dom är billiga. Varför skulle något företag vilja göra någonting i Sverige?

Själv förknippar jag asiater med smutsiga toaletter. Dom kan inte lämna rena toaletter efter sig trots alla skolor.

Inga kommentarer: