måndag, november 17, 2008

Ungdomslagets omklädningsrum -Antonio, you hopeless romantic

Gud vad jag hoppas att Antonio Cassanos självbiografi översätts till svenska illa kvickt och hamnar i tomtens julsäck till mig. Han är skvatt galen och begåvad med den underbara kombinationen; fotbollsvärldens största hjärta och minsta hjärna. I love it! Boken verkar vara den naturliga efterföljaren för alla som gillade Mötley Crües historia i The Dirt (som jag förresten läste på BB, vilket inte är en bra kombination när tillfället krävde högläsning och barnmorskor alltid kan lura bakom dörren).

När Fanantonio säger att han ska berätta allt så gör han verkligen det, eller vad sägs om axplocket:

  • Han har varit med 6-700 kvinnor, varav 20 kändisar ur nöjesvärlden.
  • Han berättar att han hade en nyckel till en ingång på baksidan av träningsanläggningen Trigoria där han släppte in kvinnor och hade sex med dem i ungdomslagets omklädningsrum.
  • Om han inte hade fått chansen i Bari hade han valt brottets bana.
  • Eugenio Fascetti (Bari) är den ende tränare han inte grälat med.
  • Han krockade klockan fyra på morgonen i 180 kilometer i timmen för att han pratade i telefon med ena handen och sms:ade med andra. Han ringde sin kusin, blodade ned honom och satte honom i förarsätet innan han ringde ambulansen.
  • Han har köpt sitt körkort i Bari ”till ett bra pris”.
  • Han skriver att han skrikit ”skithög” till Romas dåvarande president Franco Sensi och slagit sportchefen Pradé i omklädningsrummet.

Idag är ju dagen för att prisa fotbollsspelare och jag vill inte vara sämre, men jag rör mig helt i Fanantonios magiska värld:

Bästa citatet - Jag har levt 17 år utan värdighet och sedan nio år som miljonär. Det är fortfarande åtta år kvar innan det jämnar ut sig.

Bästa gula kortet - Fantonio inser att han kommer bli avstängd nästa match mot hans "kära" Roma. Som ett barn som inte får glass. I stark konkurrans med det röda kortet mot Torino.

Bästa imitationen - Fantonio imiterar dåvarande coachen Fabio Capello i Real Madrid. Eftersom han inte är ombytt är detta troligen efter han kallade Capello "falsk som monopolpengar" efter att ha värmt upp hela halvleken utan att bytas in.

Vi ses nästa år för en ny upplaga av Cassano-awards! Det enda som är garanterat är att det kommer finnas massor av galna upptåg att premiera.

1 kommentar:

Mr Hyde sa...

Jag får en känsla av Håkan på Färjan eller Fritz the Cat när det gäller Cassano. Lite mer framgångsrik men de delar på samma intelligensreserv. Gränsen mellan succé och fullständig misär vilar på en knivsudd.

/Mr H