tisdag, september 15, 2009

Sundbyberg kommun tog vår rutschkana ifrån oss


Att lägga 13 miljoner på en baseball-arena det kan dom, men att sätta några spikar och laga en trätrappa till en rutschkana det kan dom inte fixa. Att ersätta med en ny är inte heller att tänka på.

4 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

13 millar på en basebollarena?
Hatten av för magnifik dikeskörning.

Smuckers sa...

Men du måste ju se vad vi fick för dessa 13 miljoner. Fyra dagars baseball med Sverige, Nederländska Antillerna, Syd-Korea och Kanada. Axels tivoli. Artistuppträdanden. För att inte tala om marknadsföringsmöjligheterna för kommunens företag. Dom var allihopa på matcherna och skrev på guldkantade exportavtal. Varenda ett!

Nä, allvarligt talat. Hela den här grejen har drivit mig rakt in i Moderata samlingspartiets kalla armar.

Mattias Lönnqvist sa...

Var ligger rutschbanan och när togs den bort?

Jag vill inte ge några löften, men eftersom jag sitter i stadsbyggnadsnämnden så kan jag åtminstone kolla vad som hänt.

Smuckers sa...

Hej och tack för din respons. Rutschkanan togs till mitt minne bort tisdagen den 8:e september. Ligger just utanför dagiset Sleipner på Mjölnerbacken i Rissne. De facto var det den enda struktur som barnen verkligen gillade i sin trånga ökenliknande rastgård.

Trappan hade varit sönder under en längre tid. Något steg var löst och någon spik stack upp, så vi ringde kommunen och påpekade detta, som hänvisade vidare till Förvaltaren som kort konstaterade "då kommer vi och tar bort hela kanan". Det ville vi ju inte att dom skulle göra så vi ångrade oss och tyckte att det var mycket bättre att ha en rutschkana med trasig trappa än ingen rutschkana alls. Men sedan gick trappan ännu mer sönder och nu är allt borta. Tydligen togs fler lekställen bort på området eftersom dom inte höll måttet, vilket är OK, om dom ersätts med något vettigt.

Om detta ligger utanför ditt bord så vore det väldigt snällt om du kan skriva till vilka vi ska vända oss. Det är många som är upprörda och vill ta detta vidare, mest eftersom dagisgården är så trång och tråkig och rutschkanan därför väldigt omtyckt.