måndag, februari 11, 2008

Recept

Bob Dylans köttbullar: 6 hg köttfärs (hälften nöt, hälften kalv), 6 salta kex (saltiner) smulade, 1 dl vatten, 1 1/2 tsk tomatpuré, 3 krossade vitlöksklyftor, 1 dl parmesan, 1 ägg, 1 tsk salt, 1 tsk torkad oregano, 1 tsk torkad basilika, 1 msk färsk persilja, svartpeppar.

Snäppet godare än vanliga köttbullar, men har inte en chans mot Björnströmburgaren och inte ens i närheten av Luther Vandross-burgaren.

3 kommentarer:

Ännelaij sa...

Men gu va gott!
Ska anteckna båda recepten.

Låter smaskens verkligen.

Själv ska jag snart dricka ..örtthe´och som efterrätt blir det tomatdryck.

Här blir det inget gå upp i brygga på ett tag.

:/

Huskorset sa...

Filmstjärnan brukar ha en klatt svartvinbärsgelé i sina.
Mormor hade ansjovis.
Jag älskar Filmstjärnan.
Jag älskade min mormor.

Jag älskar köttbullar.

Tack!

Smuckers sa...

Svartvinbärgelé. Jag vet inte varför tankarna går iväg till att göra köttbullarna av älgfärs.

Jag älskar älgar.
Jag älskar också svartvinbärsgelé.