måndag, maj 12, 2008

Good wholesome entertainment for the whole family

Om man inte är uppbunden av den heliga treenigheten städningen, disken, tvätten i helg så finns det bara en sak som är rätt att göra och det är att gå och kolla musikalen Elvis på Cirkus. Spelad av en ensemble utvecklingsstörda och normalstörda ifrån Hudiksvall. Jag såg en föreläsning med grundaren och den konstnärliga ledaren i morse och det var en av de roligaste, intressantaste och mest rörande äventyr jag någonsin fått höra (sätt ner den du på ett manus Erik så kommer du ha Guldbaggar så du kan dela ut på stan).

Det är svårt att återberätta så bra episoder, särskilt när det är så många. Men man måste ju nämna den tjejtokiga huvudrollsinnehavaren som ska gästa TV4-soffan och får se den nyss utvikta Tone Bekkestad i studion. Det här är ju ett för bra tillfälle för att missa så han börjar febrilt spåna på raggningsrepliker till allas förskräckelse eftersom det är direktsändning alldeles strax. Som tur är passerar Challe Berglund vilket tjänar som distraktion ett tag:

- Har du slutat spela hockey?
- Ja, jag blev för gammal.
- Nä, du blev för dålig.

Men med trettio sekunder kvar till direktsändningen har han sin ultimata raggningsreplik klar till Tone. Nu jäklar ska frumtimret vinnas över så han reser sig och säger: Tone, vet du hur länge det funnits lingon? Så ska en slipsten dras och nöjd över sin femetta sätter han sig medan resten av studion inte kan sluta skratta och grundaren och konstnärliga ledaren undrar mer än någonsin hur det här ska sluta.

Men huvudrollsinnehavaren Elvis har träffat fler vackra damer i sina dagar. När Kronprinsessan avlade besök backstage tog en i ensemlen Tarras i ett riktigt björngrepp och sa: Det var längesedan, Tarras medan vår hjälte gled fram till Victoria:

- Är din farsa kungen?
- Ja.
- Det är jag med!

5 kommentarer:

Ännelaij sa...

HÄRLIGT!
Detta hade jag velat se.
:)

Erik Ahrnbom sa...

Oj. Det är just sånt man är på jakt efter i skallen. Det blåset. "Vet du hur länge det har funnits lingon?". "Nä, du blev för dålig."
Den där musikalen ska jag kolla upp. Lätt. Tack för tipset!
Vill minnas att jag såg någon intervju med konstnärliga ledaren för något år sen. Ensemblen kommer inte från Stockholm va?

Smuckers sa...

Ännelaij: Dom kommer till Scandinavium snart råkar jag veta. Det är ju ganska nära dig.

Erik: Dom kommer ifrån Hudiksvall. Det här var bara ett axplock av roliga repliker, fanns massor. Men historien som sådan hur han fick jobb som vedklyvare med förståndshandikappade medan kompisen Brolin kom med i världslaget, hur han lyckades kuppa igenom att dom skulle starta en teatergrupp istället för att klyva ved, övervinna motstånd ifrån kommunen och föräldrar osv, osv gör det till en riktigt bra story.

Smuckers sa...

Per Johansson heter han förresten. Be han dra föreläsningen som han kör för bl.a. Ericsson. Glada Hudik-teatern, kolla deras sajt.

Erik Ahrnbom sa...

Tack. Ska kolla.