tisdag, maj 27, 2008

Svenssonprojektet dag 7: Houston, we have lift-off

På bomullsfältet har det börjat hända saker. Helt plötsligt skjöt dom ur mjölkpaketet. Nu måste dom evakueras snarast till riktiga krukor. Det ser ut som någonsorts mögel i jorden. Vilken dag som helst, ska bara köpa jord och krukor och inte ha något annat att göra.

Från jordgubbslandet dock intet nytt. Sambon sa att vissa bär bara växte om de ätits och skitits ut av ett djur. Men, fan, det ska man väl inte behöva göra? Eller? Kan det vara skillnaden mellan mästarna och de jordgubbslösa.....vi får se, än har jag inte panik.

2 kommentarer:

Ännelaij sa...

JA!
Vad coola de ser ut fröna i bomullsplantodlingen.
Det kommer bli häftigt när varma vindar sveper in på och ni går mellan raderna och skördar bomull.

Troligen har det varit för fuktigt i dina fina kuvöser, alltså för lite luftväxling.
Du skulle åkt hem under lunchen för lätta på plastfolien...

Det stämmer det som Å säger.
Fast just jordgubbar behöver inte sk**as ut för att gro.

Men du kan ju prova nästa år..dock måste du ju käka jordisar först samt anpassa toabesöken för insamling av fröer..tror inte att din sambo blir såååå glad om du odlar frön från...dit bajs..

Men en del fröer tar tid för att gro och behöver extra pyssel.

för det mesta gäller att ju större frön desto snabbare gror de.

Lycka till!

Mvh
/Trädgårdsmästarewannabe

Smuckers sa...

Då blir det cotton pickin' songs dagarna i ända. Sedan blir det söndagsrock åt far, söndagskjol åt mor och två par strumpor åt lille lille bror.

Jag kände på jorden igår. Även om den ser torr ut på ytan så är det genomblött längre ner. Det visste jag inte när jag vattnade tre gånger om dagen.

Kom igen! Gratis gödsel!

Oj, oj. Man såg ju knappt jordgubbsfröna. Då måste dom ta år att gro. Snart tappar dom rätten till sin jord och då odlar jag bomull i deras mjölkpaket också. Det blev några bomullsfrön över.