söndag, maj 04, 2008

Ombildning

Äntligen ler livets lyckliga ansikte mot Smuckers, tänkte Smuckers för lite mer än ett år sedan när det började pratas om ombildning av hyresrätten var han just flyttat in. Det brukar ju alltid vara tvärtom och bara hända andra. Egentligen är ombildningar av allmännyttan förkastliga, men det är jävligt ensamt på barrikaderna, så det är väl bäst att göra som alla andra och svälja när det flyger stekta sparvar in i munnen.

Imorgon kommer den stora finalen på en segdragen process: Köpesstämman. Månadskostnaderna blir några hundralappar lägre än hyran och två oberoende mäklare har värderat att man skulle tjäna mellan 8000-10000 per kvadratmeter vid en försäljning (jag har dock svårt att tro det). Men av någon anledning så är mina grannar tveksamma till att sänka sina bokostnader och tjäna några hundratusen den dag dom flyttar. Dom vill grusa Smuckers drömmar om framtiden! Dom vill inte ha en sparv i munnen! Dom vill att allt ska vara som det alltid varit och inte ta argument.

Enligt opinonsbedömarna kommer det handla om ett fåtal röster. Jag är säker på att i retrospektivets arkiv kommer imorgon framstå som en mycket avgörande dag. Dagen då allt tog fart eller dagen när det blev stolpe ut.

3 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

Rik eller inte?

Smuckers sa...

Det avgörs ikväll. Jag tror dock inte att det kommer hända. Styrelsen har försökt få fullmakter ifrån alla som ska rösta ja och om dom inte har fått in dom 90 som krävs för ett ja så lär det knappast komma in fler ja-röster på mötet heller.

Det faller väl på folk som hyrt ut i andra hand, pensionärer och dom som inte kan svenska bra nog för att orka sätta sig in i krångligheterna.

Erik Ahrnbom sa...

Här får du ett klipp med en man som fått nog av just sånt här: http://uk.youtube.com/watch?v=KQ902HiNjfc