måndag, mars 23, 2009

Chefslöner

Ingen är värd 104 miljoner. Ingen är ens 94- eller 84 miljoner. Inte 74-, 64-, 54-, 44-, 34-, 24-, 14 miljoner heller. Tio miljoner kanske. Topps!

Anställ tio sådana och ett par bra kaffemaskiner så uträttar dom nog samma sak som 104-miljonersmannen. Idioter!

4 kommentarer:

Erik Ahrnbom sa...

Glöm inte att de höga bonusarna är en slags kompensation för den hårda frilanstillvaro som dessa chefer tvingas röra sig i. Alla andra sitter tryggt med sina anställningar, cheferna å sin sida kan åka ut illa kvickt om det inte går vägen.
Frilans kräver någon form av motvikt, därför bonus.
Som exempel: när jag skriver ett avsnitt till en teveserie så får jag, förutom vanlig ersättning, 46 miljoner i bonus. Oavsett resultat. Detta som en trygghet, men också som en morot.
Fattaru?

Smuckers sa...

Jag tycker att manusskrivarna för den statliga televisionen ska stämpla in 0800 och stämpla ut 1700. Där ska dom sitta på långa rader och författa manus som underhåller och utbildar folket, helst samtidigt. Lämnas in i dubbla kopior i korgen på chefens bord i slutet av veckan.

Semester vecka 26-30 och däremellan ska skrivbordsknattret eka genom korridorerna. Som löneförmån kan glasögon rekvireras av företagssjuksköterskan i tre olika modeller till subventionerat pris.

Erik Ahrnbom sa...

Lysande idé.
Jag tänker ha kostym och ansvar för vinlotteriet.

Smuckers sa...

Tyvärr måste du lägga ner vinlotteriet efter klagomål till arbetsmiljökommittén ifrån dina nyktra arbetskamrater. Kostymen får du behålla. Den kan dom aldrig ta ifrån dig.