fredag, juni 13, 2008

Segraren skriver historian

Sambon har varit på kurs under veckan för att lyssna på de senaste cancerrönen. Tydligen är vitamintillskott av alla slag inte bra och inte heller E-vitaminer som t.ex. finns i Omega 3-tillskott. Sedan sparkade dom givetvis litegrann på de vanliga brottslingarna alkohol, kött och sådant som gör livet roligt.

Intressant att just genom att undvika forskarråd har jag lyckats undvika farliga saker som att trycka i sig vitamintabletter.

5 kommentarer:

Mr Hyde sa...

En klassiker. Man får cancer av allt. Det är ren tur att man lever. Jag är en oregelbunden vitaminknaprare och jag äter det när andan faller på.

Jag vet inte om det fungerar men jag har ingen dokumenterad cancer. Ännu...

/Mr H

Smuckers sa...

Du ska alltså inte. Jag repeterar: Inte äta vitamintabletter. Däremot vitaminer ifrån mycket frukt och grönt.

Allting landar alltid i att man ska äta frukt, fisk och grönt. Aldrig bjuds det på några genvägar i form av tabletter så att man har en rimlig chans.

Mr Hyde sa...

Hmm... Därom tvistar de lärde. Att de vill pådyvla oss en massa frukt och grönsaker är ju inga nyheter. Det är ju rimligt att färska vitaminer är bättre än tablettform. Så långt är allt logiskt. Men om man nu får cancer så fort man öppnar vitaminburken så borde det rimligen gå ut information på stora löpsedlar och dessa har jag inte sett ännu.

Jag tror på den gyllene medelvägen: En frukt om året och en burk vitaminer om året.

/Mr H

Smuckers sa...

Min ignorans av alla råd gör som sagt att jag inte ens nappade på rådet att äta vitaminpiller till att börja med. Än mindre äta frukt.

Löpsedlarna skriver ju bara vad som säljer. Det vill säga bantningsmetoder. Vill du ha sanningen får du läsa betydligt smalare publikationer eller lyssna på P1. Eller vänta tio år tills rönen nått ut till landstinget.

Anonym sa...

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=748200

Populärvetensapligt skrivet om vitaminer och cancer.